dimarts, 19 d’abril del 2011


RENOVACIÓ PER SANT ADRIÀ APROVA
EL PROGRAMA ELECTORAL PER LES ELECCIONS DEL 22 DE MAIG


Dissabte 16 d’abril, una quarantena d’adrianencs i adrianenques, membres de “Renovació per Sant Adrià” varem aprovar el Programa Electoral amb el que Renovació es presentarà a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el proper 22 de maig.

El programa és resultat del treball realitzat els darrers mesos i, incorpora diverses de les peticions que adrianencs i adrianenques han fet arribar a l’associació en les reunions mantingudes amb ciutadans i entitats de Sant Adrià. Al text presentat dissabte,  s’hi van fer diverses aportacions per part d’associats i associades abans d’aprovar la proposta definitiva.

El programa electoral de Renovació es basa en quatre eixos: proximitat, participació, transparència i identitat.

Pel que fa a l’eix de proximitat, el programa electoral de Renovació proposa posar en marxa la figura del regidor de barri com una figura propera i accessible que disposi d’un horari i lloc estable d’atenció per donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes. També l’aprofundiment del civisme mitjançant el compliment de les ordenances municipals a tots els barris per igual, la renovació de la web municipal perquè es puguin fer els tràmits i gestions administratives online de manera fàcil i entenedora, i l’activació de connexions wi-fi a les places i espais públics, són propostes de Renovació per aquest eix programàtic.

En quant a l’eix de participació, el programa de Renovació aposta per la creació de coordinadores de barri obertes a les entitats i els veïns i veïnes que vulguin fer arribar les seves opinions i propostes a l’Ajuntament. A més, el programa proposa millorar l’atenció a la gent gran, obrir els patis escolars per a l’ús de les famílies amb infants, i crear un Consell de Joventut que faciliti la formació, el treball, el lleure i l’esport.

En relació a la transparència, el programa de Renovació proposa establir un sistema clar i objectiu pel que fa a les adjudicacions dels ajuts a l’habitatge, a l’accés als centres educatius i als serveis socials del municipi. També proposem millorar la transparència i el rigor en l’execució pressupostària i en la gestió de les empreses municipals, així com una informació clara i complerta sobre l’oferta formativa i ocupacional relacionada amb l’administració local de Sant Adrià.

Finalment, en quant a l’eix d’identitat, el programa de Renovació proposa millorar la protecció del patrimoni arquitectònic del casc antic i ampliar el Catàleg de Béns Culturals d’Interès Local, potenciar la indústria adrianenca i el petit comerç familiar, i donar exemple des de l’Ajuntament fent que aquest sigui el primer consumidor dels productes i bens dels petits comerços adrianencs. Per assolir una ciutat cohesionada, Renovació proposa posar en marxa de l’autobús de proximitat pels desplaçaments interns del municipi, garantir una veritable xarxa d’escoles públiques de qualitat, i l’activació d’un pla de mobilitat que recuperi els espais per al seu ús lògic. La ciutat ha de ser segura i còmode per a tothom.

En el transcurs de l’assemblea que ha aprovat el programa, Núria Arnau ha declarat que “el compromís amb la proximitat, la participació, la transparència i la identitat seran el full de ruta dels candidats i candidates de Renovació a l’Ajuntament”.



Martín Arcos
President i candidat de Renovació per Sant Adrià
Sant Adrià de Besòs a 19 d’abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada